BENVINGUTS A BYRON

BYRON és una llibreria-cafè i vol esdevenir, també, un punt cultural de referència a Barcelona. Un espai polivalent on la literatura, la gastronomia i l’activitat cultural i social es donen la mà per oferir un lloc únic al barri de Sant Antoni.

Una llibreria amb gairebé 500 metres de prestatgeries, una gran sala d’actes i molts racons on seure a llegir i gaudir d’un bon cafè, omplen els 400m2 de superfície del local al carrer Casanova, 32.

Precisament aquesta ubicació, limítrof entre Sant Antoni i l’Eixample, és una mostra més de la riquesa del projecte. BYRON neix amb vocació inclusiva i de fer xarxa amb el teixit veïnal per fer créixer plegats un Sant Antoni que és en si mateix un referent cultural de la ciutat i un pulmó social que respira pluralitat per totes bandes. Tot això, mirant cap a la ciutat, i cap a aquest Eixample Esquerra tan proper que pot recuperar espais de vida comunitària a través de la cultura.

LLIBRERIA

INDEPENDENT, DE FONS, GENERALISTA.

BYRON és una llibreria independent, de fons, generalista i amb llar de foc. La seva aspiració és oferir als seus visitants una experiencia slow reading, gaudint d’una lectura atenta i sense presses dels millors llibres de cada tema, bé sigui mitjançant l’acurada selecció del fons triat pel seu equip, bé sigui presentant seleccions temàtiques úniques elaborades per experts en cada matèria.

BYRON també posa a l’abast del públic diferents eines i serveis per millorar la seva relació amb la lectura: wishlist, registre de lectures, cita prèvia amb els llibreters de capçalera, recerca de descatalogats o espais de lectura a la botiga (recordeu la llar de foc?), entre d’altres.

A més, el ferm compromís de BYRON amb el foment de la lectura i la creació de nous lectors es posa en valor a través de literatura infantil i juvenil, que gaudiran d’un espai amb seleccions molt acurades, així com amb la realització de diferents tipus d’activitats i l’oferiment d’un servei de préstec i assessorament personalitzat. Tot pensat per acostar la cultura als més petits.

Finalment, BYRON va més enllà dels propis llibres. A la llibreria hi podreu trobar també jocs, joguines educatives i productes de papereria i disseny de marques locals, tot especialment triat segons l’època de l’any, així com un espai pop-up que funcionarà com a showroom d’art i il·lustració.

CAFÈ

BYRON és, també, una cafeteria amb un ambient únic i una gran sala per celebrar actes de tot tipus. Dos espais amb personalitat pròpia pensats per complementar la llibreria i augmentar l’oferta cultural del barri amb activitats variades.

El CAFÈ BYRON presenta una proposta gastronòmica senzilla, amb una selecció de productes pensada per a compaginar qualitat amb consciència ecològica i de quilòmetre 0. Alhora, una acurada selecció de begudes, tes i cafès, així com també de la seva propia agenda d’actes (five o’clock tea, anyone?), novetats i canvis de carta segons temporada. En definitiva, un espai pensat per a gaudir de la cultura sense presses i pausar el temps arrecerats vora la llar de foc.

ESPAIS

La SALA SHELLEY, per altra banda, és un espai multiús, estilitzat i adaptable, ideal per a tot tipus d’actes. Tan aviat acollirà les activitats generades per la llibreria com obrirà les seves portes a propostes al barri per fer-ne un ús comunitari o privat. Amb un aforament de més de 100 persones i un equip de reconeguda trajectòria professional vinculada a la producció i planificació d’esdeveniments, ofereix també un ventall de serveis addicionals per a actes professionals (audio, imatge, càtering, comunicació, etc.) i estrictes protocols de sanitització.

Però BYRON és, sobretot, el projecte i i·lusió dels seus fundadors, decidits a crear un nou espai per a la cultura a la nostra ciutat després de 14 anys de tasca editorial. Ajudats per l’equip vocacional i entusiasta de Huygens editorial, en el que hi ha editors, llibreters, escriptors, dissenyadors i gestors, estrenen aquest projecte que va aixecar la persiana el 20 de novembre de 2020.

Llibreria

Cafè

Espais